Безплатен блог от Google

Блог в Google или Google Sites

Създаването на сайт вече не е толкова невъзможно, както преди. Преди години се налагаше да можеш да програмираш, да си запознат с програмни езици като C#, Java Script, HTML, PHP и т.н., за да можеш да създадеш своя Уеб страница. С течение на времето, бе открито решение, което да позволи и на тези, които нямат представа как се програмира – да могат да създават собствен сайт. Google Blogger е една от тези възможности. Отново продукт на Google. Освен Blogger съществува и услуга за безплатно създаване на Уеб сайт – чрез Google Sites, но тя не е толкова популярна, колкото Blogger. Това вероятно се дължи на факта, че при Google Sites, url-адресите, които получават уеб страниците са от типа: google.com/yourwebsite, докато при Blogger, адресите са от типа yoursite.blogspot.com

Предимства на Blogger – най-голямото предимство е че услугата е безплатна! Не е нужно да заплащате за собствен домейн и хостинг. Ако все пак желаете, можете да закупите собствен домейн и да го настроите за работа с Вашия блог. Така ще се възползвате единствено от безплатния хостинг и готовата платформа, за която можете да откриете множество безплатни темплейти в интернет. Можете да променяте url-адресите, така че вместо адреса на публикацията да е от типа: yoursite.blogspot.com/123 , след редактиране ще получите следния резултат, който е и по-добър спрямо оптимизация, а именно: yoursite.blogspot.com/your-article-name. Тук са налични стандартните функции – форматиране на текст, добавяне на изображения internal and external links, както и редактиране на дизайна са блога.

Недостатъците на Blogger са, че платформата не е Ваша собственост. Безплатна е за използване, но трябва да се съобразявате с правилата на Google и лесно можете да останете без блог, граден с много усилия, ако ги нарушите! Ако решите да монетизирате своя блог, ще разполагате с единствената възможност за поставяне на реклами от програмата на Google – AdSense, тъй като други видове от този тип – не са позволени! Друг недостатък е, че след като веднъж запаметите своята публикация, после не можете да редактирате url-адреса.

Подходящи ли са Blogger и Google Sites за създаване на фирмен уеб сайт.

Предимства и недостатъци на безплатните блоговеНе, не са подходящи! Създаването фирмен сайт чрез Google Blog или Google Sites е възможно, но не е желателно. Причини много, една такава е факта, че платформата не е Ваша собственост и сайта Ви може да бъде закрит по всяко време. Ако желаете да създадете личен блог, Blogspot от Google е перфектното безплатно решение, но за фирмен сайт… Колко големи брандове сте видели да използват Google Sites или Google Blog? Помислете какво биха си помислили Вашите потенциални и лоялни клиенти за фирма, която не може да отдели малко пари за Изработка на Уеб сайт, домейн, хостинг и поддръжка? Бихте ли закупили Вие скъп продукт или услуга от фирма с несериозно изглеждащ сайт?

Отговорите на тези въпроси, вероятно са отрицателни за поне 80-90% от интернет аудиторията и точно поради тази причина, ако целта Ви не е създаване на личен блог, а създаване на фирмен сайт, по-добре отделете парични средства за създаване на фирмен уеб сайт и поддръжка и така ще изградите добро име на Вашия бранд, сред интернет аудиторията.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Безплатен блог от Google, 5.0 out of 5 based on 1 rating