Кога е създадено SEO

Създаване на SEO

Изменения в SEO техниките

SEO-то се появява още през 90-те години и първоначално се свързва с търсачката Yahoo! В началото е беше много лесно даден Уеб сайт да се класира на първа страница, заради т.н. „спамене“. Естествено, спаменето никога не е било позволено, но преди е беше много ефективно. Спамерите използваха какви ли не непозволени методи, за да постигнат желания ефект от SEO. Няколко години след началото на SEO оптимизацията започна да се използва и Page Rank, който доста е допринасяше за начина, по който се класират сайтовете.

С годините, обаче, SEO-то доста се промени. Постоянната промяна на алгоритмите, на търсачките, които непрестанно се подобряват, както и въвеждането на Google ъпдейтите, значително затрудни спамерите. Може да се каже, че днес, търсачките са значително „по-умни“ и автоматично генерираното съдържание и линкове за Уеб сайтове, трудно минава за уникално и качествено.

SEO оптимизаторите трябва да се съобразяват с правилата на търсачките, когато правят SEO, защото при неспазване, рискуват сайтовете, които оптимизират да бъдат наказани или в най-лошия случай извадени от индекса на търсачките.

Когато кажем „SEO“, в съзнанието на по-голямата част SEO Оптимизатори „изплува“ Google. Google е най-голямата и използвана търсачка в света, с най-голям пазарен дял и когато става дума за Оптимизация на сайтове, SEO специалистите се съобразяват с правилата на световната търсачка.

За какво трябва да следим, за да не бъде наказан сайта ни при SEO:

SEO Оптимизация за търсачкиНай-важното за един Уеб сайт е неговото съдържание и уникалност. Google толерира изключително много писането на качествени, уникални и полезни текстове. Това може да проличи по блоговете, които се класират доста добре в търсачката. Също така е добре отделните публикации да са свързани помежду си. По този начин, паяците на търсачката ще могат да обходят по-добре Вашия Уеб сайт.

Трябва да се обърне внимание и на линковете към сайта, на който се прави SEO. Колкото и уникално и полезно съдържание да разполага Вашия Уеб сайт, ако връзките към него са лоши, това ще се отрази отрицателно на класирането в SERP-a. Пример за такива линкове са тези от спамерски сайтове, от сайтове с дублирано съдържание или такива, които са без стойност.

Може връзките към сайта, на който се прави SEO да са малко, но ако са качествени, те биха имали по-голяма тежест, отколкото хиляди връзки от некачествени сайтове. Хубаво е линковата картина да е „пъстра“. Тоест да има всякакъв тип връзки – dofollow, nofollow връзки от блогове, форуми, артикъл директории и т.н. като се стараете да са качествени.

В случай, че се нуждаете от SEO за Вашия сайт, можете да се свържете с SEO специалист и да поръчате SEO услуга.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Кога е създадено SEO, 5.0 out of 5 based on 1 rating