Микро нишови сайтове

Микро нишови сайтове

Микро нишови сайтове

Какво трябва да знаем за тях?

Нужна ли е SEO Оптимизация за микро нишови сайтове?

Чрез тях можете да печелите много добър пасивен доход.

Но какво всъщност преставляват микро нишовите сайтове?

Този тип сайтове се класират по определена ключова дума, която има висок CTR. Обикновено печеливши са сайтове, които са на английски език, защото цената рекламодателите заплащат по-добра сума на английски език.

Един направен микро нишов сайт няма да ви донесе кой знае каква печалба, но мрежа от такива 10-20, 100, ще ви донесе един много добър пасивен месечен доход. Най-хубавото е, че веднъж разработени, след това не се изискват кой знае какви усилия за тяхната поддръжка, както например при един новинарски сайт или друг тип сайт, който има за цел да привлече голяма аудитория и голяма кликаемост.

За да разработите успешно мрежа от микро нишови сайтове е необходимо да направите правилен подбор на ключова дума.
Освен, че цената за клик трябва да е висока, то конкуренцията трябва да е изключително ниска.

Подбора на ключови думи става чрез използването на различни инструменти, но също така има и хора, които продават такива думи.

Може да се каже, че златната среда е цената за клик за точно съвпадаща ключова дума е 1 долар, а точните месечни търсения по тази ключова дума – около 1000 или 2000. В случай, че решите да се пробвате в по-конкурентна ниша, то има опасност да не успеете да класирате сайта си, тъй като конкуренцията ще бъде значително голяма, което ще попречи на бързото класиране на Вашия сайт.

След като откриете или закупите подходяща ключова дума, остава да направите и самия сайт. Препоръчително е домейна, който се използва или по-точно неговото име да е същото като това на ключовата дума.

След избор на домейн и хостинг и настройка на някоя от безплатните системи за управление на съдържанието, трябва да напишете няколко статии може би 3-4 и да направите OnPage SEO на Вашия сайт. След като сте готови, остава да направите и OffPage SEO и Вашия сайт ще се класира на първа страница, а приходите ще започнат да идват – естествено, ако сте свършили добре работата си.

Така се процедира и с останалите микро нишови сайтове.

Обикновено, средните приходи, които могат да се правят на месец от 1 микро нишов сайт са между 7 и 30 долара като е възможно сумата да е и по-голяма.

Ако имате още 100 такива сайта?

Възможно е това да се превърне и в основен доход. Но не забравяйте, че колкото повече са сайтовете, толкова повече време ще е необходимо за поддръжката им.

Най-добрата програма, която предлага най-добри цени за клик от реклама е Google AdSense.

Питате се: Какви знания трябва да имате?

Основните необходими знания, които трябва да притежавате са да знаете задоволително Английски език, да разбирате от SEO Оптимизация и да можете да си направите сами сайт.

Всъщност, има хора, които предлагат готови сайтове с оптимизирани статии.

А какво е нужно за поддръжката?

За поддръжката на сайт е необходимо да добавяте по няколко статии (2-3) и линкове месечно.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Микро нишови сайтове, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *