Новите промени в Google

Оптимизация за търсачки

Новите промени в Google

Мат Кътс обяви, че пускането на ъпдейтите, може да окаже значително влияние на резултатите в класирането. Причината е, че ще има големи промени в алгоритмите на Google Panda и Google Penguin, чиято цел е да се погрижат за сайтовете с некачествено съдържание. Според Мат Кътс, в следващите няколко месеца се планира извършването на големи промени относно класирането, като няма да има компромис към нито един сайт.

Междувременно стана ясно, че и PR ъпдейта започна да тече от днес. Очаква се в близките няколко дни/седмици да се отразят промените в Page Rank-a и класирането на различните сайтове.

Очаква се този път негативните реакции на повечето уебмастъри да са много повече, спрямо тези от предишни ъпдейти. Причината е, че този път наказанията да са много по-големи. Освен автоматизираните наказания, които се получават „благодарение“ на гугъл панда и гугъл пингвин, се очаква броя на ръчните наказания също да нарастне.

Тези оптимизатори, които са използвали black-hat техники, за да класират сайтовете си, със сигурност тези сайтове ще пострадат от предстоящите ъпдейти.

Вижте и видеото с Мат Кътс:

Обикновено, ъпдейти има по веднъж на 3-4 месеца, което означава, че след преминат този месец, според прогнозите, следващите ще бъдат около август-септември. Все пак, промяната на алгоритмите е непредвидима и трябва да се бъдем подготвени за промени във всеки един момент!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Новите промени в Google, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *