Онлайн бизнес – възможен ли е?

Онлайн бизнес – възможен ли е?

Бизнес в интернет?

Има различни методи, чрез които можете да печелите пасивни доходи или да печелите основни доходи. Онлайн бизнесът става все по-популярен и в България. Има различни видове услуги, които могат да Ви донесат печалба.

Най-разпространеният “Freelancer” – работещ на свободна практика

Как можете да стартирате онлайн бизнесТози тип хора използват форумите за онлайн бизнес, социалните мрежи, бизнес каталозите и т.н., за да намират клиенти. т.н. „Фрийлансъри“, могат да предлагат различни видове услуги: редактори, мениджъри, PR мениджъри, журналисти, преводачи, уеб дизайнери и т.н. Цените, които предлагат по-голямата част са доста ниски, в сравнение с фирмите предлагащи такава дейност. Това се дължи на факта, че компаниите правят ценообразуване на база, изразходвани разходи за извършването на съответната услуга и добавяне на надценка, с цел печалба. Фрийлансърите би следвало да се регистрират като такива и да заплащат съответните данъци и разходи. По-голямата част от тях, обаче не са регистрирани. Именно поради тази причина, те нямат никакви разходи, освен труда, който полагат. Все пак, ниски цени искат само начинаещите фрийлансъри, а професионалистите изискват по-голяма сума или равна на тази, предлагана от фирмите. Разликата между професионалните Freelancers и компаниите, предлагащи еднакви услуги е във времето на работа. Естествено, най-добрия вариант е фирма-изпълнител, тъй като същата разполага със екип от професионалисти, които могат да извършат качествено услуга, в кратък период от време.

Електронната търговия е друг начин, чрез който можете да създадете собствен бизнес. Можете да поръчате изработка на електронен магазин, където да продавате своите стоки. При този вариант, необходимостта и разходите за наемането на физически магазин отпадат. Това е добър вариант за предприемачи, които разполагат с малко средства, но желаят да стартират собствен бизнес. Собствениците на електронни магазини, могат да използват различни услуги като афилиейт, дропшипинг и т.н. По този начин могат с минимално количество разходи, да печелят голямо количество приходи. Естествено, за да намират клиентите Вашия магазин е необходима SEO Оптимизация, каквато предлагаме ние.

Собствен Уеб сайт – Ако имате идея за съдържание, което е интересно, полезно и би привлякло огромен процент интернет аудитория, то дори и да не сте програмисти, можете да използвате услугите на компания, занимаваща се с Изработка на Уеб сайтове и да поръчате такъв. След това има няколко възможности за монетизация. Чрез Афилиейт, PPC реклами и др. За да монетизирате сайт чрез тези начини е необходимо трафикът да е голям. Това може да се постигне чрез Оптимизация за Google, която ще помогне Вашия сайт да покачи на първа страница в Google SERP-a.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Онлайн бизнес – възможен ли е?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *