4 начина да създадете безплатен фирмен сайт

Създаване на фирмен сайт

4 начина да създадете безплатен фирмен сайт

1. Използване на CMS система – CMS-ите (т.н. „системи за управление на съдържанието“) са най-доброто решение за малкият бизнес – за тези собственици на фирми, които нямат достатъчно средства, за да си позволят къстъм решение. Въпреки, че има много добри безплатни CMS системи като wordpress, например, отново е необходимо да се отдели бюджет (за хостинг и домейн най-малко), а също и време (за научаване да се работи с конкретна cms система).

Това е най-евтиното и удачно решение да представите бизнеса си пред потенциалните си клиенти в интернет.

2. Използване на блог система – например blogger.com също е вариант. Проблемът тук е, че функционалността, която може да се придаде е по-малка в сравнение с използването на cms система. Освен това, сайтът Ви няма да се „хоства“ на закупен от вас хостинг, което означава, че цялото съдържание може да бъде изтрито по всяко време. Добрата новина е , че поне можете да използвате свой собствен домейн.

3. Използване на web builder / уеб конструктор – това е тип услуга, която ви предоставя възможност сами да създадете сайт, използвайки възможностите на дадената платформа – така, че той да бъде по ваш вкус. Тук отново възниква проблема с хостинга, но за разлика от платформите като блогър, при уеб билдърите могат да бъдат закупени „пакети“, осигуряващи ви допълнителни възможности – като повече дисково пространство, достъп до FTP (което позволява създаването на бекъпи) и т.н. Предимство на уеб билдърите (както и на блог системите като blogger) е, че можете да създадете сайта си „наготово“, без да е нужно да влизате в контролен панел, откъдето да създавате и настройвате бази данни, db потребители, домейни, dns-и т.н. Използването на web builder услуга също ви позволява да добавите собствен домейн, чрез който потребителите да достъпват вашия сайт – разбира се при определени условия и цени.

4. Използването на безплатен хостинг и субдомейни – ако не искате да плащате за хостинг и домейн, то има компании, които предлагат безплатен хостинг и в допълнение – субдомейн, който да използвате. Ако решите да се спрете на този вариант, то отново ще е необходимо да прибегнете до използването на CMS система. Недостатъците тук са, че възможностите (относно трафик, дисково пространство и т.н.) са доста ограничени, а доста често сайтове създадени чрез безплатен хостинг, стават жертва на хакерски атаки, чрез които се блокира достъпа до даден сайт, към него се добавя зловреден код или се „хаква“ целия хостинг.

Който и вариант да изберете, трябва да знаете, че в момента има много добри предложения на цени за домейн и хостинг, и използването на безплатни такива може да направи бизнесът ви да изглежда несериозен в очите на потенциалните клиенти, тъй като през ума би им минала мисъл от типа „Какво продават тези, щом нямат 50лв за собствен домейн и хост?“

Така, че ако решите сами да създавате сайт за своята компания, то най-препоръчвания вариант е използването на CMS система. Ако изпитвате затруднения в работата с такава, можете да се възползвате от услугите на компания, предлагаща създаване и конфигуриране на сайтове, базирани на WordPress или друга система за управление на съдържанието.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
4 начина да създадете безплатен фирмен сайт, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *