5 инструмента за анализ на сайт

5 Уеб инструмента за анализ

5 инструмента за анализ на сайт

До голяма степен, развитието на един сайт зависи от анализите, които се правят. Анализ на конкуренция, на ключови думи, източници на трафик, на посещения, начин на откриване… е изключително важно, тъй като в резултат на него се взема решение какви действия да бъдат предприети за подобряване на дадения сайт, неговото позициониране, увеличаване на конверсията и взаимодействията с потребителите.

За тази цел е необходимо наличието на подходящи инструменти. Повечето добри „тулове“, чрез които се набавят необходимите данни за анализ, обаче са платени, а безплатните имат ограничени възможности или предоставят невярна информация (което всъщност се отнася и за някои платени инструменти).

1. Piwik.org – ако искате да имате собствена система, чрез която да следите посещенията и да получавате повече данни за посетителите на вашия сайт (например чрез какви ключови думи са ви открили, колко време прекарват в сайта ви, какъв браузър използват, чрез какъв сайт са „попаднали“ във вашия, от коя държава са и други подобни важни данни, то Piwik със сигурност ще ви свърши работа. Освен това – този web analytics tool е безплатен!

Piwik е изтеглена до момента над 1 800 000 пъти.

2. SlimStat – още един полезен аналитикс инструмент, но за съжаление подходящ само за wordpress сайтове. За него можете да научите повече ТУК.

3. Free Monitor for Google – най-добрият безплатен начин за следене на позициите ви в Google. Научете повече за инструмента тук.

4. SimilarWeb.com – добър начин да „шпионирате“ конкуренцията. Този уеб тул ви показва данни за броя месечни посещения, както и друга информация за посочен от вас домейн. Резултатите не са на 100% точни, но може да се каже, че това е най-точният от безплатните инструменти, който предоставя информация за трафика (месечно) на даден уеб сайт.

5. Woorpa.com – е още един полезен аналитикс инструмент. Той ви предлага не просто да следите броя уникални посещения, импресии и т.н., а нещо повече. Той ви предлага възможност, да разберете Вашите потребители, за да създавате по-ефективни кампании и идеи за развитие на своя сайт. Инструментът има безплатна и платена версия.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
5 инструмента за анализ на сайт, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *