5 неработещи SEO съвети

SEO оптимизация

5 неработещи SEO съвети

В интернет има какви ли не съвети, свързани с правенето на оптимизация. Някои от тях, които са изписани в уеб, са имали ефект преди години – преди появата на Google ъпдейтите, но към момента те не просто ще ви изгубят времето, но и има шанс да си навлечете наказание от търсачката.Все още има хора, които се подвеждат по подобни съвети – поради липса на дата в публикациите, която да помогне да се определи кога са важали, поради липса на практически опит (който може да даде насоки кое „работи” и кое не при оптимизирането на сайт за търсачките), както и поради липсата на знания в тази сфера или сдобиването с грешни такива.

1. Събмит на статии – да събмитнете на много места една и съща статия с линк би била една много добра причина за наказание. Това не само, че граничи със спам, но и може да навреди на сайта, където е публикувана статията… заради дублирано съдържание.

2. Press Release без новини – ако текста, който изпращате не съдържа новина, то тогава не може да се нарече През Рилийз. И няма смисъл да го публикувате текстове, наречени по този начин, при положение, че не съдържат новина никъде в текста.

3. Размяна на линкове – това не само, че не е полезно за вашият сайт, а по-скоро би му навредило. Ако смятате, че с уговорката между два сайта да се направи директен линк ексчейндж, ще постигнете по-високо класиране, това просто няма да се случи!

4. Игнориране на социалните сигнали – потребителската активност, изразена в социалните сигнали – харесвания, споделяния, коментари и т.н. не бива да бъде подценявана. Грешка е да не обръщате внимание и да не се опитате по някакъв начин да повишите социалните сигнали, които генерират потребителите обикновено чрез своите действия.

5. Прилагане на тактики без стратегия – това граничи по-скоро с експериментиране. Няма смисъл да оптимизирате каквото и да било, ако нямате представа каква ще е ползата при получените положителни резултати.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *