5 SEO фактора, които несъзнателно се пренебрегват

5 SEO фактора, които несъзнателно се пренебрегват

1. Баунс рейт – на първо място е баунс рейта. Той е важен за един сайт. Повечето хора възприемат, че баунс рейта по-скоро е плюс, когато става дума за рекламодатели и често пренебрегват значението му в SEO оптимизацията. Времето, което един потребител прекарва в сайта е от голямо значение, броя презареждания в сайта също е от значение за оптимизацията. Това не само е плюс, който можем да използваме за рекламодателите, но и също така автоматично влия е положително… или пък отрицателно на нашата оптимизация. От гледна точка на рекламодателите, рекламата им ще се вижда по-дълго време от потенциалните клиенти, защото те прекарват повече време в сайта. От гледна точка на оптимизацията, така Гугъл може да „види“, че сайта ни е интересен за потребителите и, че на тях им харесва да го преглеждат и четат. Това е сигнал, че сайта е качествен и съответно би следвало да се ранква по-добре.

2. Кликанията в резултатите – втори често пренебрегван фактор. Не е важно само да се позиционирате добре, ами и да получавате кликове. Дори и да не сте на първо място, имайте предвид, че потребителите сканират резултатите от първата страница в Гугъл и избират този, който (от тайтъла и описанието) виждат отговор, смятайки, че като прочетат материала, ще открият това, което търсят. Колкото повече кликания се осъществяват върху Вашия резултат, това индикира търсачката, че именно този резултат предизвиква интерес у потребителите и съответно те му дават предимство.

3. Обновяване на съдържанието в сайта. Това е малко относителен фактор, особено що се отнася до ниши, за които трудно може да се пише постоянно. И все пак, редовно обновяваните сайтове показват на Google, че някой се грижи за сайта, че постоянно има нова информация. А относно потребителите, те също така ще разберат, че следващия път, когато се върнат във сайта Ви, ще открият нещо ново и интересно за тях.

4. Таговете – таговете, които се добавят в постовете са нож с 2 остриета. Доста хора изобщо не им отдават значение и пишат тагове на посоки. А някои го правят умишлено, просто, за да генерират повече страници. Това е крайно грешно и граничи със спама. Не е необходимо да наблъсквате публикацията си със десетки тагове, съдържащи ключовата Ви дума. По-добре 2-3 тага, но качествени.

Но какво означава качествени тагове?

На първо място съобразете какво представляват те и дали ще водят до някъде. Тоест, направете таговете така, че когато даден потребител кликне на него, той да не бъде отведен към празна страница, а към такава, в която има публикации, свързани със тага.

Например, ако пишете статия за оптимизация и поставите таг „оптимизация“, когато кликнете на него, ще се появи съответната статия, свързана със темата. Ако, обаче пишете статия на тази тема и добавите таг-а Майкъл Джексън, съответно няма да бъдат намерени подходящи резултати и страницата ще се окаже празна. Така, че внимавайте с използването на тагове!

5. Добавяне на „Кратко BIO” – не злоупотребявайте с това. Няма смисъл да добавяте под статиите си някаква снимка със 2 реда описание, без връзки към социални профили и т.н.! Ако използвате „кратката биография“, се постарайте кратко, точно и ясно да обясните кой сте и с какво се занимавате. Добре е в сайта да има страница със информация за Вас, чийто линк да бъде посочен в „краткото БИО“, а също така и социални профили. Иначе, просто някаква снимка и 5-6 думи са излишни и те няма да Ви помогнат за по-добро класиране. Когато добавяте „кратко BIO“, нека е както трябва, ако смятате да използвате „фалшиви персони“, по-добре не си правете труда. За да бъдем честни, отбелязването Ви като автор на статията чрез Google plus е много по-ефективно, отколкото „краткото био“, без линкове към социални профили или страница със повече информация за вас.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
5 SEO фактора, които несъзнателно се пренебрегват, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *