7 стратегии за сегментиране

Сегментиране

7 стратегии за сегментиране

Сегментирането на аудиторията и насочването може да извърви дълъг път към създаването на по-рентабилно предприятие. В действителност, сегментацията е силно препоръчителна, тъй като са жизнено важни тенденциите в потребностите и предпочитанията на клиентите. Чрез „счупването” на вашия целеви пазар със специфични компоненти, може да се възползвате от тези купувачи.

Персонализирайте стратегиите за ангажиране на аудиторията

 • Увеличете лоялността на клиентите си;
 • Изградете по-добра видимост на марката;
 • Създайте по-професионален имидж;
 • Придобиването на клиенти се повтаря;

Звучи добре, нали?

Е, от сайта ThomsonData споделят някои бързи съвети относно това кк да се използва сегментацията за докарване на продажби и изграждане популярността на марката.

 1. Стимулиране на обмена на информация;

Много пъти читатели просто се ориентират по-далече в една страница, когато се изисква от тях актуализиране на иформацията в профила. Вместо това, включетекупон или ваучер с имейла за потвърждение. Помолете ги да попълнят информацията за профилите си, за повече безплатни благинки. 9 от 10 ще получите по-солидна и точна информация.

 1. Вземете труден и дълъг поглед върху вашите SEO усилия и ключовите думи, които се използват, за да докарате трафик към вашия сайт. Ще откриете, че различните сегменти често използват различни ключови думи, за да намират това, което търсят. Насочете по съответния начин.
 2. Насочете клиентите си въз основа на действието, което са направили. Почти всеки бизнес ще признае, че по-голямата част от техните продажби идват от купувачите еднократно, които обикновено купуват трендов или популярен продукт. Все пак, изследванията категорично показват, че клиентският отговор пада с толкова, колкото 50%, когато пост-продажбите не са започнати. Решението – предложете по-добра сделка на клиент, който току-що е закупил стока. Ще откриете, че почти винаги правят друга покупка.
 3. Сегментирайте клиентите си въз основа на това колко те купуват от вас. Ще забележите, че клиентите, които правят евтини покупки са по-склонни да правят евтини покупки и в бъдеще. По същия начин, купувачите от висок клас, превръщат в печеливши бъдещите продажби. Така се стимулират по категория и се дават по-добри условия, за по-добри купувачи. Но не правете това твърде много като програма за лоялност. Идеята е да изненадате и зарадвате при правенето на друга покупка, а добре оповестената програма за лоялност, може да поеме част от „бума” около вашата оферта.
 4. Може да получите ценна информация от силата на продажбите си.
 5. Помислете за продуктите, към които хората се ориентират от вашите маркетингови имейли.
 6. Големите купувачи обикновено са големи потребители.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *