Google Програми

Продуктите на Google

Информация за едни от най-известните продукти и програми, собственост на компанията GoogleGoogle все повече се утвърждават на пазара. Може да се каже, че техните продукти образуват пълен кръг с услуги. Разполагат с Google Search – най-голямата и използвана търсачка в света, която ежедневно генерира милиони търсения. Дата центровете на Google са огромни. Количеството информация, която се съхранява в сървърите на компанията също са огромни! Само на минута, в YouTube се качват близо 60 часа видео. Освен търсачка и сайт за видео споделяне, Google разполага още с уеб браузър – Google Chrome. Чрез него и Google Shop, освен че търсенето става още по-бързо и лесно, можете да инсталирате и различни приложения за браузъра. Те са подходящи за всякакъв тип нужди – било то следене на новини, прогнози за времето, музикални приложения, приложения за дизайнери и уеб програмисти и т.н.

AdWords (програмата за рекламодатели) и AdSense (програмата за собственици на уеб сайтове, желаещи да монетизират своите сайтове чрез PPC реклама), също са собственост на Google.

Притежания на компанията са още Google Analytics – чрез нея можете да получавате подробни статистики за дневните, седмичните, месечните и т.н. уникални и общи посещения и импресии. Също така, можете да проверявате по кои ключови думи получавате най-голям трафик.

Google Webmasters Tools е друг инструмент на световноизвестната компания, който може да Ви помогни при анализ на Вашия сайт и за следене на неговото състояние.

Само преди няколко години, на пазара се появи и еквивалента на Facebook – Google +. Чрез него, Вие можете да споделяте информация с останалите потребители, регистрирани в Google+. Можете да добавяте хора в кръговете си, да добавяте изображения, клипове и т.н. Освен това в доста сайтове можете да попаднете на Google+ социален бутон, чрез който да харесате дадена публикация и това ще се отрази във Вашия Google+ акаунт.

Gmail е електронна поща, собственост на Google. Чрез нея, можете да изпращате и получавате електронни съобщения (e-mails) с текстов и графичен материал. Пощата разполага с опция за „прикачване на файлове“, чрез която можете да изпращате документи или файлове от друг тип. Изключително удобна и лесна за ползване, електронната поща Gmail е предпочитана от милиони хора. От Google се стремят постоянно за засилват защитата все повече и повече и то успешно като налагат нови изисквания, с които да се намали създаването на фалшиви профили или „хакването“ на вече съществуващи. Gmail се ползва както за лична електронна поща, така и за фирмена.

Google Drive се появи отскоро. Още една услуга от Google, чрез която може да се каже, че MS Office пакета е достъпен – онлайн, благодарение на тази програма! Чрез Google Drive можете да съхранявате до 5 GB информация – безплатно и е налично неговото инсталиране на Desktop така че да имате възможност да използвате Google Disk-a директно от своя компютър.

Освен тези услуги, Google създаде и своя операционна система за смартфони, която в момента е една от най-използваните. Става въпрос за Android OS, чиято популярност и огромно количество приложения за нея се развиват все повече и може да се каже, че е доста сериозен конкурент на Apple, що се отнася до мобилна операционна система.

Google Maps and Street View е доста популярна програма. Чрез нея можете да обиколите света (така да се каже), без да ставате от компютъра и само за няколко часа! Можете да използвате Google Maps, предимно като GPS – а упътванията са на ниво! Google Earth – чрез софтуера, достъпен за Windows и други OS, можете да стигнете до всяка точка на света, за минути – чрез Вашия компютър и програмата. Наскоро, голяма популярност придоби и Google Street View, достъпна вече и в България. Чрез тази услуга, можете да разглеждате не просто сателитни снимки, а реални изображения от различни страни като видът им е изключително реалистичен, благодарение на auto-pilot google car, която обикаля из света, за да заснеме всяко едно място и да го направи достъпно през Google Street View.

Това са само малка част от програмите и услугите, предлагани от Google, но както виждате сами, те са напълно достатъчни, за да се сметне, че google е една голяма база данни, която вероятно знае повече за нас, отколкото ние самите! И все пак, услугите, които се предлагат от компанията са от изключително голяма полезност за потребителите!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)