Google Ъпдейти

Оптимизация за Google и Google ъпдейти

Google Panda и Google Penguin

Google ъпдейти – те са кошмар за SEO оптимизаторите, както и за голяма част от собствениците на уеб сайтове. Google Penguin и Google Panda са имената на ъпдейтите, които се изразяват в промяна на алгоритмите на търсачката с цел по-добро индексиране и класеране на качествени сайтове с полезно за потребителите съдържание. Преди пускането на двата алгоритъма, всеки който разполагаше с повече пари, можеше да се класира на първа позиция в Google, чрез използване на Black hat (забранени) SEO техники за оптимизация за Google. Благодарение на тези Google ъпдейти, прилагането на подобни методи с цел оптимизация за Google за подобряване на класирането става все по-трудно. Ъпдейтите на Google от една страна са много полезни, тъй като имат за цел в резултатите от търсене да се показват първо сайтове, свързани с качествено съдържание, но от друга страна могат да навредят и да доведат до наказание дори  на някои сайтове, които не злоупотребяват и не използват black hat методи.

Оптимизация за Google и ролята на Google Panda

Ъпдейти на GoogleGoogle Panda ъпдейта засяга главно сайтове със нискокачествено съдържание. Такива, които използват копирани или спиннати текстове. Целта на Panda update е да помогне за подобряването на позициите, на сайтове, чието съдържание е информативно и полезно за потребителите.

Оптимизация за Google и ролята на Google Penguin

Google ъпдейти, оказващи влияние на оптимизацията за търсачкиGoogle Penguin е наименование за Алгоритъм на Google, чиято цел е да се справи с изградените манипулативни линк схеми, създадени чрез black hat SEO техники, използвани за оптимизация за Google, но забранени от търсачката. Google Penguin засяга предимно сайтове, използващи лоши SEO практики при Оптимизация за Google за набиране на линкове – например линкове във футъра, site-wide links, линкове в текст, който не е свързан с тематиката на линка или генериран текст. Нискокачествените линкове също попадат в полезрението на „животинката“ и ако към Вашия сайт има такива в големи количества, то той може да бъде засегнат като резултатът ще е понижаване в класирането по ключови думи.

Най-добрия начин да се предпазите от животинките на Google е като се възползвате от качествена оптимизация за Google, на която екипа на BgOptimisation държи!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Google Ъпдейти, 5.0 out of 5 based on 5 ratings