Google AdSense

За Google AdSense

Google AdSense за собственици на сайтове

Програмата за издатели Google AdSenseGoogle AdSense е програма на Google, предназначена за притежатели на сайтове. Програмата Ви позволява да монетизирате своя Уеб сайт. Google AdSense е PPC (Pay-per-click) програма, в която се показват реклами от рекламодатели в AdWords и тъй като някои издатели притежават сайтове с висок процент посещаемост, цената за клик може да бъде много висока (например от порядъка на над 1, 2 или повече долара за клик, което от своя страна донася повече приходи на издателите. В сравнение с други компании, предлагащи подобни услуги, приходите за клик в Google AdSense е сравнително висока! Програмата е с изключително лесен за употреба контролен панел за издатели и за вход може да се използва и регистрация в електронната поща на Google – Gmail. Рекламните карета са със стандартни за сайтовете размери (300х250; 468х60; 120х600; 300х300; 250х250; 720х60) като се предлагат и Custom карета (сами определяте размерите, шрифта и цветовете на рекламите). В Google AdSense имате възможност да избирате между текстови и реклами с изображения. Чрез програмата могат да се предлагат реклами за мобилни апарати и смартфони (които набират все по-голяма популярност). Google AdSense предлага специални възможности за рекламиране на сайтове с много висока посещаемост (от порядъка на няколко милиона месечно). Например, за видео сайтове като YouTube, притежателите на подобен високо посещаем Видео портал, имат възможност да интегрират реклами в самите клипове. Предлага се подобна възможност и за притежателите на големи сайтове за онлайн флаш игри, които могат да интегрират рекламния код на Google AdSense в своите игри.

Панелът за управление и генериране на рекламни кодове е лесен за използване. Не е нужно да сте програмисти, за да работите с Google AdSense и въпреки това, можете да ползвате помощната информация от Google, в която подробно са описани всички стъпки от регистрацията на профил до изтеглянето на спечелената сума.

Кой може да се възползва от програмата Google AdSense?

Всеки може да интегрира рекламен код в своя сайт, но за целта, трябва да се спазват условията за участие в програмата. Те не са обвързани с минимален брой дневни уникални посещения. Някои от изискванията, на които трябва да отговаря Вашия сайт, за да бъде включен в програмата Google AdSense са в сайта Ви да не съдържа материали за лица над 18 години, п*рн*графско съдържание, крадено съдържание, копирани текстове, материали с нарушени авторски права и т.н.

Колко е минималната сума?

Минималната сума за изплащане зависи от валутата, която сте избрали. Предлагат се няколко, но за България, най-използвани са евро и долар. В евро, например, минималната сума за изтегляне е 70 евро. Начините на превод са няколко като най-бързият, но и доста скъп е чрез Western Union. Алтернативен метод е изпращането на чек. И в двата случая, обаче, при достигане на минимум от 10 евро ще бъде поискана верификация на адрес, чрез изпращане на писмо от Google в срок от 2 седмици до Вашия адрес.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Google AdSense, 5.0 out of 5 based on 3 ratings