Как да следите позициите на сайта си в Google?

FMG

Как да следите позициите на сайта си в Google?

Ако имате един сайт и го оптимизирате само по 2-3 думи, то можете и ръчно да проверявате класирането му в Google. Ако, обаче думите са повече или имате няколко сайта, то ръчната проверка в Google.bg ще отнеме доста време.

В такъв случай е необходимо да използвате инструмент, който да ви спести това време, а също и да ви улесни. Има безплатни и платени „помощници“. Цената за платените е доста висока, а от друга страна, безплатните тулове обикновено имат недостатъци – предимно ограничения относно броя ключови думи/фрази, които могат да се проверяват, броят на url-тата, които могат да се проверяват, бъгове, невъзможност за проверка на бг сайтове или за изписване на думи/фрази на кирилица и т.н.

И все пак, има един безплатен инструмент, който е сравнително добър и точен по отношение на резултатите от позиционирането по определените ключови думи, които извежда.

Представяме Ви, Free Monitor for Google.

Този сравнително малък и лек tool, всъщност е най-добрата безплатна програма, чрез която можете да следите ранкинга на сайта си в търсачката.

Free Monitor for Google Ви позволява да добавяте неограничен брой домейни и да добавяте неограничен брой ключови думи/фрази, за чието позициониране да се проверява.

Програмата не е уеб базирана. Софтуерът е предназначен за OS Windows.

Необходимо е да изтеглите програмата, да я инсталирате на своя компютър, да добавите адреса на Вашия сайт и ключовите думи/фрази, за които желаете да следите позиционирането им в Google SERP – и програмата вече ще е готова за работа.

След като изпълните тези няколко лесни стъпки, в последствие ще е необходимо да „кликате“ само на един бутон и да изчакате няколко минути, за да бъде извършена проверката.

Free Monitor for Google работи перфектно, позволявайки преглед на неограничен брой резултати от SERP-a. Въпреки това, тук е важно да се спомене, че препоръчителният брой резултати за преглед е добре да е 50-60 максимум. А, ако ключовите думи са твърде много, по-добре е броя да се намали поне с още 10 резултата. Причината е, че при много заявки направени в кратък период от време или наведнъж от едно IP, то бива блокирано от Google за кратък период от време като се включва „анти-спам“ опцията. Все пак – едва ли ви интересува какво е позиционирането на сайта ви, ако той е не е сред първите 3-4 страници.

Друго предимство на FMG е, че след като веднъж проверите ранкинга, то след това на база него се следи дали има повишение на позициите или спад и с колко позиции. Така ще можете да следите коя е била най-добрата позиция на вашия сайт от първата проверка с инструмента, до момента.

Можете и да експортирате в .CSV предоставените данни.

Програмата е много лесна за използване, отчитането на класирането е вярно и освен това Free Monitor for Google е безплатна!

Можете да изтеглите програмата оттук: DOWNLOAD

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *