Несигурността в инвестицията, оставя бизнесът Ви непознат онлайн

Несигурността в инвестицията, оставя бизнесът Ви непознат онлайн

Несигурността в инвестицията, оставя бизнесът Ви непознат онлайн

Типовете бизнес

Когато се инвестира в дадена компания, за да може тя да има растеж, да се развива е необходимо постоянно да се внасят обновления – било то под формата на иновации, свързани със производството, наемането на нови кадри, разширение на бизнеса чрез откриване на дъщерни предприятия или инвестиране в реклама.

За да може един бизнес да утвърди позициите си на пазара, освен постоянните грижи, свързани със неговото функциониране е необходимо и да се използват подходи, чрез които да се покажете на хората, че компанията съществува и че тя предлага наистина добри, които е по-изгодно да бъдат закупени оттам – а не от конкуренцията.

Съществуват няколко типа собственици на бизнеси.

В първият случай, собствениците на бизнес са хора, създали компанията си преди години и намерили пазар, те не смятат за нужно да инвестират пари в каквато и да е реклама. Разчитат предимно на своите търговци за намирането на пазар, сключват дългосрочни договори с други компании за месеци и дори години съдружие като това им осигурява възможност за непрекъснато производство на техния уникален продукт. Те не целят да изграждат бранд, а по-скоро са насочени в „намирането на договори“, които да им осигурят продажби.

Вторият тип собственици на бизнес са хора, които също са създали компаниите си още преди маркетинга да се развие на такова високо ниво са предпочели да се възползват от възможностите за реклама, но тези възможности, свързани със офлайн реклама.

Тоест, рекламите по билбордове, радио, телевизия, вестници и други източници.

Третият тип собственици на бизнес са хората, които освен, че използват традиционните методи за реклама, предпочитат да „вървят напред“, инвестирайки и в иновативните (модерните) методи за реклама.

Защо е важно да се изгражда бранд?

Изграждането на бранд, позиционирането и утвърждаването на пазара са един добър показател за дадената компания. Така тя се отличава от останалите фирми, които предлагат същите продукти/услуги и има възможност да покаже на потенциалните клиенти с какво продукта е по-добър от този на конкуренцията.

Освен това, утвърждаването на бранда ще Ви осигури лоялни и доволни клиенти, които не само, че ще се възползват непрекъснато от продуктите/услугите, които предлагате, но и също така доброволно ще ги препоръчват и дори ще помагат за разпространението на продукта/услугата, чрез споделяне със техни приятели, колеги, познати и т.н.

Лесно разпознаваемия бранд осигурява повече продажби, защото:

  • Когато хората са свикнали да използват Вашия продукт/услуга (тоест вече е утвърден) и са доволни от него, ако на пазара се появи нов конкурент, те ще са по-недоверчиви към него.
  • Ако клиентите Ви решат да изпробват новият продукт/услуга (на конкуренцията), то те ще направят сравнение със Вашата компания, защото вече познават добре бранда – ще имат база за сравнение. И със сигурност повечето потребители ще предпочетат да си останат Ваши клиенти – верни на традицията.

Една от основните грешки на собствениците на бизнес е липсата на сайт. Някои си казват: „За какво ми е, имам си клиенти“, други са доволни на всичко – безплатни сайтове, с неприветлив дизайн, например, трети гледат да „минат тънко“, но има и такива, които не знаят на коя фирма да се доверят.

Нашият съвет е първо да направите проучване, да прегледате дейността на избраните фирми, цените, услугите, които предлагат, да направите съпоставка и чак тогава да изберете.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *