OnPage и OffPage Оптимизация за търсачки

Оптимизация за търсачки

Каква е разликата между OnPage и OffPage Оптимизация за търсачки?

Оптимизация за търсачки – това е дълъг и бавен процес, който е задължителен за всеки собственик на Уеб сайт, целящ неговия сайт да се появява на първо място в търсачките.

Цялостната оптимизация за търсачки на един Уеб сайт, включва и OnPage, и OffPage SEO, тъй като ако едното не е направено, все едно работата е свършена на половина и няма да бъде постигнат желания ефект за подобряване на класирането, на Уeб сайта в резултат на оптимизация за търсачки.

В какво се състои OnPage Оптимизация за търсачки?

OnPage SEO включва работа по самия сайт. Това означава оптимизиране на кода на съответната страница, редакция на статиите и тяхното оптимизиране по ключовите думи, по които се извършва оптимизация за търсачки. Както знаете, Google индексира информацията в сайтовете, чрез Google ботове, които „обхождат“ сайта. Професионално направената  OnPage оптимизация за търсачки ще помогне на ботовете да „обходят“ цялото съдържание на Вашия сайт като това ще спомогне за неговото по-добро класиране в търсачките.

OffPage оптимизация за търсачки и по-специално оптимизация за Google.

OffPage SEO включва цялата дейност, която се извършва извън сайт, който се оптимизира за търсачки, с цел подобряване на класирането  и издигане в SERP-a.  Това включва Link Building, писане на статии в Article директории и т.н.

Комбинацията от OnPage и OffPage оптимизация за търсачки, извършена от професионалист, гарантира успешни резултати за позиционирането на Вашия сайт в Google.  Вероятно си задавате въпроса „Защо се споменава само Google, когато се говори за оптимизация за търсачки, а не търсачки като Yahoo!, Bing, Yandex или Baidu, например?“

SEO Оптимизация и SEO КонсултацииGoogle притежава най-голям пазарен дял. Това е най-използваната търсачка в света, която се употребява от милиарди хора. Нейната ефективност при показване на резултатите е най-голяма. Освен това фокусирането върху оптимизация за Google се дължи на факта, че тази търсачка е най-използваната в България. Над 90% от българските интернет потребители я използват, докато Yandex е ориентирана за руския пазар, Baidu за Китайския, а Bing и Yahoo не са толкова популярни в България.

Оптимизация за търсачки – това не е евтина услуга, но ефекта е дългосрочен и си заслужава вложените средства! Появата на Вашия Уеб сайт сред първите резултати в Google по ключови думи може да се реализира единствено след успешна оптимизация за търсачки, извършена от SEO специалист.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
OnPage и OffPage Оптимизация за търсачки, 3.7 out of 5 based on 3 ratings