Реклама с нисък рекламен бюджет

Реклама

Реклама с нисък рекламен бюджет

Рекламата във вестници, чрез брошури, билбордове, телевизия, радиа и т.н. е често използвана от бизнесите. Този тип рекламиране е било изключително популярно в миналото и все още се използва от десетки фирми. Всички тези форми на реклама, обаче имат един недостатък: трудно може да се измери колко точно човека виждат рекламата и се интересуват от нея и още по-трудно може да се измери на база на какво се дължи тяхната активност.

При платената ppc реклама, обаче – възможностите са множество! Възможно е с минимален рекламен бюджет (повече информация по темата във Валбонет) да постигнете невероятно добра конверсия. Причините са няколко.

  1. По-ниски цени на реклама;
  2. Възможност за таргетиране по пол, възраст, местоположение, интереси и т.н.;
  3. Възможност за достигане на хиляди и дори милиони хора по цял свят (в зависимост от типа продукт/услуга, който искате да продадете чрез интернет);
  4. Множество инструменти и възможности за анализ на потенциалните клиенти;

В тази тема ще обърнем внимание главно на точка 4 – „възможността за анализ“. Това е много важно предимство при рекламирането онлайн и то в AdWords. Тези възможности, които се предлагат от Google са от изключителна полза за минимизиране на разходите и същевременно максимизиране на ползите от една рекламна кампания.

Google са създали помощен център за рекламодателите, където сами могат да прочетат повече за AdWords и за това как да създадат ефективна реклама.

Чрез данните, които получавате благодарение на инструментите в адуърдс, вие можете да научите ценна информация за потребителите си. Например, колко време прекарват в сайта, колко кликове се генерират за отделните реклами, кои продукти са най-купувани посредством рекламата и т.н.

Използвайки тези данни, ще можете да фокусирате вниманието си и да насочите усилията си именно в онези продукти/услуги и техники за създаване на реклама, които привличат потенциалните купувачи и по този начин значително да увеличите конверсията.

По-голяма конверсия означава, че с помощта на по-малък рекламен бюджет, имате възможност да реализирате по-добри резултати.

Можете да организирате рекламни кампании, спрямо различни цели, които сте поставили. Например, целта на рекламата може да бъде обаждане по телефон, потенциални клиенти, посещаване на офлайн магазин или офис, купуване на продукт онлайн и т.н.

Има много за писане по темата, за AdWords, но това са основните предимства, които са изключително изгодни за всеки един рекламодател и ще ви спестят много усилия, пари и в същото време има потенциал да ви донесат от задоволителни до страхотни резултати, касаещи „възвръщаемост на инвестицията“ (рои).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Реклама с нисък рекламен бюджет, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *