С какво е полезна оптимизацията на сайт?

С какво е полезна оптимизацията на сайт?

Ако сте собственик на бизнес и имате сайт, вероятно вече сте решили каква ще е целта на този уеб сайт.

Представете си, че сте отделили голям бюджет за изработката на красив и функционален сайт, с много налични предимства. Но ако не знаете каква ще бъде неговата цел, то инвестицията може да се счете за не особено добра.

Обикновено, целта на един корпоративен сайт е да представи дадена фирма – нейните продукти или услуги.

Но независимо от тази цел, ако не инвестирате в разпространението на сайта си, няма как да очаквате хората и най-вече вашата целева аудитория да го открие.

Дори и да имате най-добрият сайт, факт е, че никой няма да го вижда, ако не се погрижите за това.

Един от начините за популяризиране на сайт е SEO оптимизацията. Чрез този процес има шанс даден корпоративен сайт, електронен магазин, уеб портал и т.н. да стане видим за хиляди хора. Това е възможно чрез неговото позициониране в Google.

Един с има възможност да се позиционира в Google, чрез подходящи ключови думи и подходяща оптимизация по тях.

Така например, когато някой направи търсене пр.: „Евтини компютри във Пловдив”, Google ще върне най-подходящите резултати на този потребител и той ще кликне на реклама или на един от резултатите в топ 10 (най-често на първият от органичното класиране сайт). Ако вашият сайт присъства на тази страница с резултати, има голяма вероятност дадения потребител да кликне на връзката, сочеща към вашия сайт и от потенциален клиент, да се превърне в реален.

За да се позиционира даден сайт в топ 10, обикновено е нужно да се направи оптимизация за Google. Този процес е сложен и изисква определен период от време, за да се появят реални резултати.  Има множество seo фактори, с чиято помощ алгоритмите на google определят най-подходящите резултати, които да бъдат изведени при дадена заявка от търсене.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
С какво е полезна оптимизацията на сайт?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *