SEO Консултации

SEO Оптимизация

SEO консултации

Имате нужда от SEO Консултации? Ако Вашият Уеб сайт е нов или желаете да се класирате на първата страница в търсачките по определена ключова дума, за която потребителите не могат да Ви открият в Google, то тогава имате нужда от SEO специалист, който да Ви даде съвет относно вида услуга, която  е необходима.

Search Engine OptimisationСлед извършване на анализ на Вашия сайт от SEO специалист, той ще прецени дали Ви е необходима цялостна оптимизация за сайт, само OnPage SEO или OffPage SEO. Ако преди е правен неуспешен опит за SEO или просто искате да бъде направена оптимизация за търсачки по нови ключови думи, можете да се възползвате от услугите на SEO специалист, който да извърши услуги като редактиране на кода на сайта и ключовите думи и т.н.

Чрез успешно извършване на Оптимизация за търсачки от SEO специалист, сайта Ви ще се изкачи в SERP-a, което увеличава шансовете за повишаване на продажбите и популярността на Вашия бизнес.

Услуги, които предлагаме:

  • Еднократна безплатна консултация за уеб сайт по телефон от наш SEO специалист;

За кого са подходящи SEO консултации?

SEO консултацията се извършва от Професионален SEO специалист и е подходяща за хора, които желаят да научат от какъв вид SEO услуга има нужда техния сайт или имат въпроси относно Оптимизацията.

  • SEO одит на Уеб сайт – време за изготвяне на пълен отчет 7 дни. Одитът включва информация за текущото състояние на Вашия Уеб сайт.
  • SEO изследване на конкуренцията и позициониране по ключови думи в търсачките.
  • Професионална SEO Оптимизация на сайт – OnPage и OffPage Search-Engine Optimization (SEO).

Резултатите от SEO Оптимизацията могат да се наблюдават до 15-20 дни след извършването на SEO-то. SEO Оптимизацията е бавен и непрекъснат процес. Изисква се време за поява на резултати и поддръжка за запазване на успешното класиране на Уеб сайта.

За колко време сайта може да се класира на първа страница в търсачките?

Оптимизацията за търсачки е непредвидим процес. Ако определен сайт се оптимизира по слабо конкурентна ключова дума/фраза, неговото изкачване в SERP-а ще стане по-бързо и лесно, но ако ключовата дума, по която се прави оптимизация за търсачки е силно конкурентна, ще са необходими повече време и усилия за постигане на желания резултат.

Например ключовата дума „новини“ е силно конкурентна и SEO оптимизацията на сайт по нея ще бъде по-дълга, докато при ключова фраза „Новини от Бобов Дол“, съответно ще може да се оптимизира за по-кратък период от време, тъй като е по-слабо конкурентна.

Ако се нуждаете от SEO Консултации или Оптимизация на сайт, можете да се свържете с нас чрез формата за контакти.

И тъй като искаме да съберем всичко важно за този тип консултации в статията, ще споделим малко любопитна информация, която би била от полза за собствениците на бизнес.

Вече споменахме, че без SEO оптимизация, Вашия сайт няма как да се появи на първа страница, което от своя страна означава, че пък потенциалните клиенти няма как да узнаят за съществуването на Вашата фирма.

Подобряването на видимостта в търсачките и главно Google може да се окаже от решаващо значение, както за посещенията във Вашия сайт, така и за популяризирането на Вашата марка и естествено, повишаване на продажбите и печалбите.

А ако нямате време и опит в извършването на тази дейност? Именно поради тази причина можете да се възползвате от SEO Консултации. Някои компании (като BgOptimisation) предлагат безплатни такива, докато други изискват заплащане.

Ако не сте запознати със „seo-то“, то избора на консултант ще бъде труден. Затова, можете да разгледате 10-те съществени въпроса, които трябва да зададете на бъдещите консултанти, преди да изберете конкретен такъв.

1. Попитайте дали може да видите списък със всички или поне някои предишни или текущи клиенти на фирмата, които се възползват от същата услуга. Имайте предвид, обаче, че при някои компании тази информация е конфинденциална, но едва ли би било проблем фирмите да Ви посочат поне 1-2 успешно оптимизирани проекта.

Това ще покаже, че специалистите действително имат опит в областта и успешно реализирани проекти. Тоест, те са надеждни и могат да извършат качествено услугата.

2. Друг важен въпрос е „Как може да се подобри класирането на Вашия сайт“.

Това е въпрос, на който всяка една фирма би трябвало да може да отговори. Методите са от значение. Все пак не очаквайте, че оптимизаторите ще Ви разкрият цялостната стратегия или т.н. „ноу-хау“.

3. Използването на вид техника?

Попитайте избрания консултант каква техника ще се използва, за да бъде „изведен“ сайта Ви на първа страница в Google – white hat seo, grey seo, black seo?

Имайте предвид, че би трябвало всяка компания да използва първия метод, тъй като това означава, че се спазват публичните правила за оптимизация посочени от Google – а в тази връзка Вашия сайт няма да бъде наказан.

4. При възползването от SEO Консултации, би трябвало да попитате Вашия  seo консултант дали може да Ви бъде гарантирано класирането на първа страница.

Това е много важно, тъй като според проучвания, при търсене потребителите преглеждат само първа страница и евентуално втора (но доста рядко), след което променят ключовата дума. Тоест, ако Вашия сайт не се класира в топ 10, то може да се каже, че оптимизацията не е ефективна и успешна.

5. Ще бъдат ли подобрени позициите на Вашия сайт при локално (местно) търсене?

Това е особено важно за заведения, фирми извършващи услуги и т.н., които разполагат с офлайн бизнес и искат да бъдат откривани чрез Google  в конкретно населено място при търсене от страна на потребителите.

6. Друг важен момент е, че доста често оптимизаторите имат нужда да направят промени в сайта на клиента, за да се подобри класирането му по ключови думи.

В тази връзка е добре да попитате консултанта дали ще бъдете уведомен за точните промени, които се извършват по Вашия сайт.

7. По какъв начин ще се измери успеха на SEO кампанията?

Една SEO кампания е успешна, ако се постигнат планираните резултати за класирането. Също така е необходимо да се следи трафика и активността на потребителите в сайта.

Ако тези параметри се повишат, то тогава може да се каже, че кампанията е успешна. Все пак, всяка фирма има своя политика и начин на работа, което означава, че при задаване на подобен въпрос е твърде вероятно да получите индивидуални отговори от различните фирми.

8. По какъв начин можете да се свържете със seo консултант и колко често ще осъществявате комуникация с него?

9. Каква сума трябва да се заплати за seo оптимизация и ежемесечна поддръжка и какви са условията?

Имайте предвид, че за всеки сайт е необходимо полагането на различно количество труд и използването на различни ресурси. Има много фактори, които оказват влияние на крайната цена и това е причината, поради която повечето seo оптимизатори изготвят индивидуални оферти, базирани на извършени от тях анализи за текущото състояние на сайта.

Твърдата цена би означавала, че е възможно да заплатите повече или по-малко, отколкото трябва, за професионалното и успешно извършване на тази услуга.

10. Какво става при изтичане или прекратяване на договора?

Имайте предвид, че при прекратяване на seo оптимизация, Вашия сайт ще остане без поддръжка и следователно позициите, по които се класира добре ще бъдат понижени и Вашия сайт ще бъде заменен от конкурентен.

А относно политика в този случай – при всяка фирма тя е различна. Затова при използването на SEO Консултации е редно да попитате Вашия консултант относно това.

Още едно видео за SEO Консултации:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 8 votes)
SEO Консултации, 5.0 out of 5 based on 8 ratings