SEO термини – част 3

SEO термини – част 3

Оптимизация на сайтове

Първо вижте термините и после се възползвайте от seo оптимизация

В част втора ви запознахме с т.н. „платени резултати“ на Google и там изяснихме защо оптимизацията на сайт е по-предпочитана и препоръчвана, в сравнение с платените резултати. Не споменахме, обаче и един друг фактор, който е в полза на SEO-то.

Става дума за доверието на потребителите. Както знаете, най-важно е доверието на потребителите, а до голяма степен, колкото и странно да звучи, те забелязват разликата в платените резултати. Те някак си не им допадат. Потребителите предпочитат най-вече органичните резултати и позиционираните там сайтове. Поради тази причина, по-голямото количество трафик е насочен към първите няколко органични резултата със сайтове, въпреки, че и платените резултати получават немалко количество трафик, зависещо от нишата, за която се отнасят.

Платеното търсене, можете да срещнете още и под оригиналното наименование на английски „Paid Search”.

White-hat SEO техники

Това са всички позволени методи, които са разрешени от Google и се използват от оптимизаторите. Използването на този тип техника, свежда до минимум риска от наказание, от Google. Не може да се твърди на 100%, тъй като доста често се получава, алгоритмите на Гугъл да сгрешат при промяна на позициите.

Black-hat SEO

Този вид техники са напълно забранени от Google. Този тип оптимизация включва спамене, използване на платени линкове, непозволени методи и т.н., чрез които даден сайт да се класира нечестно в Google. До преди няколко години, този вид SEO работеше, но откакто Google въведе алгоритмите за борба със спама и black-hat техниките, на практика използването на нечестни методи става все по-трудно и се очаква в близките няколко месеца да бъде заличено.

Google Top Ten

Това са 10-те органични резултата, които се появяват на първа страница в търсачката. Всички оптимизатори се стремят сайтовете, които оптимизират да влязат именно в „Топ 10“, тъй като е обичайна практика, потребителите да преглеждат първа страница, рядко втора, а останалите – почти не се посещават. Направо потребителя търси по друга ключова дума. Тоест, целия трафик се разпределя най-вече на първа страница и съвсем малка част от него на втора.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
SEO термини - част 3, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *