SEO термини 4

В първите няколко статии от поредицата “SEO термини“ обяснихме някои основни и често срещани понятия, които се използват и са част от SEO терминологията.

В предните няколко статии доста често бе спомената думата „търсачка“ и „търсеща машина“, но самото понятие не бе обяснено, а е доста важно. Голяма част от хората се сещат за Google, когато се спомене думата „търсачка“, но едва ли са се питали какво всъщност е значението на тази дума.

Може да се каже, че „търсачка“ или още наречената „търсеща машина“ е сайт, който Ви помага да откривате лесно информация, която Ви е необходима. Търсачките използват различни алгоритми, създадени от програмисти, чрез които да индексират (да запишат съдържанието) намиращо се на всеки един сайт и да могат да извеждат за потребителите точно това, което им трябва по определена ключова дума.

Когато се спомене думата „търсачка или търсеща машина“, не трябва да правите еквивалент единствено с Google.

Да, Google е търсачка, но не е единствената. Има още търсачки като Bing, Яндекс, Baidu, Yahoo! и други. Вероятно голяма част от Вас не са чували за тях. Причината е, че специално за България, най-използвана е търсачката Google. Що се отнася до другите страни, Яндекс е популярна в Русия, а Baidu е най-използвана в Китай. Що се отнася до Bing и Yahoo!, те са доста използвани в Съединените Щати, въпреки, че и там Google заема по-големия процент.

Още един често срещан термин е така наречения „Таг“. Колко от Вас реално са се питали, какво е това? Тази дума вероятно срещате във всеки един сайт, а доста хора всъщност не знаят какво означава.

SEO Оптимизация - термини (част 4)

Оптимизация на сайтове – често използвани термини

Таговете, това са етикети или иначе казано често използвани думи в една статия. Между тагове и тагове има разлика, колкото и странно да звучи. Съществуват така наречените „облаци от етикети (тагове), които се поставят в sidebar-a на един сайт или във футъра. Този тип тагове могат да се използват най-вече от потребителите и са от полза за тях. Съществуват и така наречените мета тагове. Те са по-важни и имат seo значение за търсачките. Обикновено се поставят в горната част на сайта, в HTML кода, където са видими единствено за търсачките – те ги разчитат, но потребителите, не могат да ги видят.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
SEO термини 4, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *