SEO термини – част 2, използвани при SEO Оптимизация

SEO термини – част 2, използвани при SEO Оптимизация

Както споменахме в първата част на статията, има доста хора, които не са наясно с абревиатурите, наименованията на термините, които се използват при оптимизацията, както и техните значения.

И така, стигнахме до така наречените „платени резултати“ на Google.

Ако все още има такива, смятащи, че Google е софтуерна компания – ами помислете пак! Всъщност, Google е маркетингова компания и дължи приходите си най-вече на рекламната си програма Google AdWords. Чрез тази програма, собствениците на сайтове могат срещу определено заплащане да създават рекламни кампании като тези кампании се отразяват при търсенията.

Оптимизация за сайт - термини

Вижте какви термини се използват при направата на SEO Оптимизация

Платените реклами са лесно разпознаваеми. Те са оцветени в каренца и винаги можете да забележите кой резултат е платен и кой органичен. По принцип, разположението на adwords текстовите каренца с реклами се появяват преди органичните резултати (в началото на страницата) и след тях (в края на страницата).

Вероятно има доста хора, които се питат: „Защо да не си платя за рекламна кампания, вместо да се възползвам от SEO услуги и цялостна SEO Оптимизация? Няма ли да ми е по-евтина платената реклама, а и резултатите ще са много бързи!“

Платената програма на Google – AdWords има този плюс. Да, веднага Вашия сайт ще се появи в резултатите , на първа страница, с минимално количество усилия.

Но плюсовете свършват дотук! Първия недостатък е, че за да се появи Вашия сайт на първа страница, в платени резултати на търсачката, трябва да заплатите по-висока сума за клик, в сравнение при обикновените текстови реклами. Друг недостатък е, че ако нишата е силно конкурентна, където месечно има хиляди търсения, представяте ли си колко средства ще трябва да отделите за реклама? Нека приемем, че например имате офлайн магазин за обувки в София, който искате да рекламирате онлайн и минималната възможно определена цена за платена реклама е в размер на 0.20лв. Ако например търсенията по ключовата дума, по която искате да Ви намират са 100 000, то със сигурност минимум 50 000 хората търсещи по тази ключова дума ще „кликнат“ на Вашата реклама, за да посетят сайта Ви. Това означава, че трябва да отделите близо 10 000лв бюджет месечно само за реклама, а едва ли Вашия малък магазин може да си позволи такава сума. Ако определите месечен бюджет пък, например 100лв, то само 500 човека ще видят Вашата реклама, след което тя ще изчезне. При SEO Оптимизацията, цената месечно за SEO е в пъти по-ниска, а ефекта по-дългосрочен и със сигурност ще получите почти същия трафик, но на цена много по-ниска и Вашия сайт ще се класира добре!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
SEO термини – част 2, използвани при SEO Оптимизация, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *