SEO Термини – част 6

SEO Термини – част 6

Backlink – в превод на български, тази дума означава „обратен линк/връзка“. Този термин се използва за връзките, които се поставят към определен сайт. Например, ако Вие имате собствен Уеб сайт и 4-ма Ваши приятели също имат сайтове и поставят връзки в тях към Вашия сайт, то Вие ще се сдобиете с 4-ри Backlink-a. Определянето на броя „обратни връзки“ зависи от няколко фактора, предимно свързани с това къде точно са поставени тези линкове.

SEO термини

Запознайте се с някои от най-използваните термини при seo оптимизация

Robots.txt – това е доста използвано. Чрез него се указва кои страници да бъдат индексирани (прочетени) от търсачката и кои линкове да бъдат проследени. Той може да се използва, както за отделни страници, така и за целия сайт. Особено полезен е при създаването на нов уеб сайт. Тоест, когато се регистрира домейн и хостинг, те се свържат и се качи самия сайт, то е необходимо да се направят някои допълнителни настройки и да се добави съдържание в сайта, преди той да е готов за индексиране от търсачките. Естествено, това отнема време. Проблема е, че ако не използвате robots.txt, за да ограничите първоначално достъпа на Google ботовете, то те ще индексират празен сайт, а това не е никак препоръчително!
Google ботове – те обхождат съдържанието, намиращо се във Вашия сайт, до което имат достъп като един вид го „прочитат“ и запазват информацията в Google индекса. Чрез Google алгоритмите, които използват различни фактори, се определя и класирането на сайтовете в търсачката като по този начин при търсене на потребител по определени ключови думи се цели показване възможно на най-точни резултати, които да съвпаднат максимално с информацията, която е нужна на самия потребител.

Има още доста термини, които се използват, но е важно да ги знаят единствено оптимизаторите, тъй като се занимават главно със SEO Оптимизация. Колкото до клиентите, които използват услуги, свързани с оптимизация, за тях е достатъчно да разбират основните понятия, за да са наясно при представяне на оферта за оптимизация на сайт и използването на термини в нея.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
SEO Термини – част 6, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *