Краят на Black-hat SEO-тата и спамърите наближава

Краят на Black-hat SEO-тата и спамърите наближава

Големите промени за SEO наближават

Google-updates

Google ъпдейтите идват…

В света на Оптимизацията има няколко важни фактора. Във видеото, което наскоро сподели Мат Кътс, той говори именно за 10 точки в SEO, по които ще се работи, за да може до няколко месеца спамърите и сайтовете, използвали black-hat seo техники да влязат в историята.

Факт е, че с всеки изминал ден, Google става все по-умна търсачка. Екипите на компанията постоянно работят за подобряване на алгоритмите, чрез които се определя класирането на сайтове. При всеки следващ ъпдейт, било Panda update, Penguin update или PR update, наказанията са все повече, а компромисите – почти никакви!

А какво да очакваме в близкото бъдеще за SEO Оптимизацията?

1. Очаква се в близките няколко дни да бъде пуснат Google Penguin Update версия 2, който да засегне много по-голям процент сайтове, отколкото версия 1. Според Мат Кътс, след пускането на Пинтвин ъпдейта, се очакват множество негативни реакции от страна на SEO Оптимизаторите.

2. Според твърденията на Мат Кътс, Google обявяват война на рекламните статии, написани единствено с цел да повлияят на класирането на даден сайт. Обикновено, този тип статии са написани главно за търсачките, нямат съдържание, предназначено за потребителите. И целта на Google е да се бори именно с подобни статии.

3. Изграждането на линк мрежи също е важен фактор за SEO-то. Подобни линк мрежи ще бъдат разглеждани много подробно от Google и там, търсачката ще бъде безкомпромисна!

4. Друга точка от оптимизацията, на която се набляга е анализа на връзките. Относно задълбочения анализ, според Мат Кътс, Google все още прохожда, но в момента се работи по подобряването.

5. Един аспект, върху който Google работи, това са хакнатите сайтове. В момента Google разработват система, чрез която по-лесно да откриват подобни уеб страници и да намират по-лесна комуникация с уеб мастърите. За момента, Google ще се ограничи с поставянето на специални маркери, които да се появяват в резултатите от търсене или директно ще премахва хакнатите сайтове от индекса си като преди това, обаче, ще се постарае да информира съответния уеб мастър, че неговия уеб сайт е хакнат (в случай, че не знае).

6. От Google ще се постараят още повече да тласнат авторитетните сайтове напред в класирането по доста различни ключови думи. Относно авторството в Google+, за него нищо не се споменава.

7. Кошмарът за SEO Оптимизаторите – Панда ъпдейта е този, който отговаря за качеството на съдържанието. При пускането на първата версия на ъпдейта, доста сайтове получиха наказания „благодарение“ на този ъпдейт. Според Мат Кътс, Google ще се опита да намали влиянието на този ъпдейт като ще се търсят други показатели, чрез които да се определи кое съдържание е качествено и кое не е.

8. Друго нещо, върху което работят екипите на Google е да премахнат класирането тип „много страници от сайт, на една страница“. Целта е да има разнообразие. Факт е, обаче, че когато отидете на втора страница, да попаднете отново на много резултати от един и същи сайт.

9. Комуникацията с Уеб мастърите е още един аспект, на който ще обърнат внимание от Google. Търсачката ще се опита да подобри комуникацията с уеб мастърите, чрез Google Webmaster Tools, изпращайки им там информация за много подробни примери на реални проблеми.

В края на видео клипа, Мат Кътс обяснява, че целта на всички тези строги мерки е използването на спам и black-hat техники да бъде сведено до минимум като това ще позволи на малките и нови сайтове, да успеят да се класират по-лесно, стига да използват само бели техники, позволени методи.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Краят на Black-hat SEO-тата и спамърите наближава, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *