Оптимизация за търсачки?

Оптимизация за сайт

Платена реклама или SEO Оптимизация?

Search-Engine Optimisation (Оптимизация за търсачки) е метод, при който се следват определени правила на търсачките като критерии за съдържание в Уеб сайт и т.н. като при успешното им спазване, съответния сайт се позиционира  много добре – на топ позиции в търсачките. В днешно време, по-голямата част от собствениците на бизнес имат изграден Уеб сайт, защото знаят, че с негова помощ могат да генерират по-големи печалби. Ако Вашият Уеб сайт е новорегистриран, то определено ще му е необходима цялостна оптимизация за сайт, за да може да е лесно откриваем за потребителите. Цялостната SEO Оптимизация включва анализ на конкуренти, OnPage и OffPage SEO.

След извършване на SEO, поддръжката е задължителна, тъй като ако се направи само еднократна оптимизация на сайт, ефекта, който е постигнат, ще се изгуби за кратко време.

Няколко съвета за по-голям ефект от Оптимизация за сайт:

  • Погрижете се да ъпдейтвате Вашия Уеб сайт често като добавяте нови статии или обновявате текущото съдържание.
  • Не добавяйте връзки от външни сайтове с некачествено съдържание, защото това може да се отрази отрицателно на позиционирането, на Вашата интернет страница.
  • Внимавайте къде и колко често добавяте линкове – неправилното линкване към вашия уеб сайт при извършване на оптимизация за сайт може да Ви донесе наказание от Google. Например, ако веднъж в месеца публикувате много линкове и то от некачествени сайтове, рискувате сайта Ви да попадне в Google sandbox-a. Не се водете на принципа „Колкото повече, толкова повече“. Всекидневното добавяне на 1 линк от сайт с качествено съдържание, добра репутация, добро класиране в Google и висок PR ще имат по-голяма тежест, отколкото линкване от хиляди некачествени сайтове чрез използване на скриптове и автоматични програми.

За да сте сигурни, че ще получите желания резултат за класиране е най-добре да се свържете със SEO специалисти, да направят Професионална Оптимизация за Сайт.

Защо да избера SEO, след като мога да платя за реклама и да се появя на първа позиция в търсачките?

Вярно е, че рекламата ще Ви изстреля на първа позиция при показване на резултати в търсачките и без да се прави оптимизация на сайт. Не забравяйте, обаче, че за рекламата се плаща! Когато спрете да плащате, присъствието Ви на първа позиция ще изчезне. SEO оптимизацията е дълъг и бавен процес, но при успешното й прилагане, тя ще даде резултати в дългосрочен план!

Друго предимство на SEO-то е, че хората се доверяват повече на органичните резултати, отколкото на платената реклама. Дългото й появяване може да се превърне дори в отблъскваща за потребителите, но ако е направена оптимизация за сайт и той се класира на първа страница в Google, потребителите ще проявят доверие към Вашия сайт и ще влязат, за да прочетат информацията, която ги интересува.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Оптимизация за търсачки?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings