Какво е SEO Оптимизация

SEO Оптимизация – какво е това?

Как да изберем кой да направи Оптимизация за търсачки на нашия сайт

SEO Оптимизацията е процес, който оказва ефект на позиционирането на даден Уеб сайт в неплатените (органични) резултати в търсачките. Съществува т.н. Page Rank (PR), който се сформира в зависимост от Оптимизацията за търсачки, която се прави. Никой не знае как точно се изчислява PR, но е факт, че допреди няколко години, той оказваше пряко влияние при позиционирането на сайтовете. Заради постоянната промяна в алгоритмите на търсачките, Page Rank-a вече не е от толкова голямо значение, но е добре сайтовете да имат висок PR. Цялостната SEO Оптимизация спомага за увеличаване на Page Rank-a и за изкачването на Уеб сайт в Google до челни позиции по ключови думи.

SEO Оптимизация – това не е еднократен процес! Веднъж започната, трябва да се поддържа, за да може постигнатите резултати да се запазят дълго време. Оптимизацията за търсачки отнема доста време и би струвала доста пари за наемането на SEO специалист, който да извършва тази дейност за компания, чиято дейност е в съвсем друга насока. Но има фирми, които са специализирани и се занимават изцяло с извършването на цялостна SEO Оптимизация, поддръжка и т.н. В сравнение със заплата, която трябва да се отделя за SEO специалист, цената за поръчка на SEO Оптимизация или други SEO услуги от фирма, специализирана в тази насока е много по-ниска.

Оптимизация за Търсачки

Има доста „freelancers” в интернет, които предлагат Оптимизация за търсачки на ниски цени, но професионализма на някои от тях е под съмнение. Например, в интернет се срещат обяви от типа „Линк билдинг за 10лв“, „Оптимизация на сайт 20$“ и т.н. Ако за такава цена фрийлансърите Ви обещават хиляди линкове и бързо повишаване на позицията е добре да се замислите преди да поръчате! Подобен род предложения, обикновено са съпроводени от некачествено изпълнение на услугите, за които е заплатено. Възложителят може да е сигурен, че „постване на 1000 линка към неговия Уеб сайт за 24 часа“ или е лъжа, или обвързано със black hat техники (например автоматичен събмит в уеб директории – обикновено англоезични), които единствено ще навредят на Вашия сайт.

За да избегнете некачествена SEO Оптимизация и да не изпитате на практика фразата „Евтиното излиза скъпо!“ е най-добре да поръчате цялостна Оптимизация за търсачки и поддръжка от фирма, занимаваща се професионално със SEO оптимизация.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Какво е SEO Оптимизация, 5.0 out of 5 based on 2 ratings