Мат Кътс говори за спама

Мат Кътс говори за спама

Мат Кътс с отговор на въпрос, относно спама

Закупуване на оспамен домейн?

Стар или нов домейн да закупим?Мат Кътс – това е човека, управляващ екипа от Google специалисти, отговарящи за търсенето и премахването на спам от търсачките. Той има собствен блог, twitter account и видео страница в YouTube, където можете да следите за новини относно SEO Оптимизация или отговори на въпроси, зададени от потребители.

Един от въпросите, зададени наскоро на Мат Кътс е „Дали потребител може да закупи домейн, използвал се за спам и въпреки това сайта да се ранква добре?“

В отговор, Мат Кътс обяснява, че е възможно да се получи двойно наказание – ръчно и чрез Google алгоритъма. Ако наказанието на сайта е ръчно, то потребителя може да премахне спама и да пусне молба за преразглеждане. Така или иначе, ръчно направеното наказание има период и след изтичането му, при успешно изчистване на спама, наказанието ще се отмени автоматично. Ако сте получили наказание за Вашия сайт посредством алгоритъм, то е необходимо да изчакате, докато алгоритъма засече промените по премахване на спама от Вашия сайт.

Освен това, ако спама е много агресивен, ще е много трудно сайта да бъде възстановен, без да се премахне из основи от съответния спам.

Мат казва, че не е невъзможно, но при сайт пълен със спам, той започва с отрицателно класиране и един вид „копае дупка в земята“ и са нужни много усилия, за да върнете своя сайт на „повърхността“. Възможно е, но при изпращане на молба за преразглеждане, ще трябва да бъдат документирани предприетите стъпки в детайли.

В този случай, Мат казва, че не би купил домейн, който да се използва за това. Той вероятно би избрал уникален, чист и нов домейн!

Мат обяснява, че има много спамъри, които купуват домейни и ги „изгарят“, а след това се опитват да ги продадат из форуми или друг тип сайтове, за да получат поне част или малко повече от цената на сайта.

По-долу можете да разгледате и официалното видео с отговора от Мат Кътс:

SEO Оптимизацията е сложен процес и изисква време. Времето на „черното SEO“ и непозволените техники отмина и сега единственото, което остава на професионалните SEO Оптимизатори е да използват позволени методи, за да изведат техните сайтове на челни позиции. Въпреки строгите мерки от страна на Google за справяне със спама, все още има хора, които разчитат на него.

Ако сте решили сами да оптимизирате сайта си, но не сте професионалисти има реална опасност да допуснете грешка – било съзнателно или поради невнимание, което може да доведе до наказание за сайта Ви.

Цените за SEO Оптимизация вече не са безбожно високи, а и ще Ви излезе по-евтино да поръчате професионална SEO Оптимизация и поддръжка за Вашия сайт, отколкото да заплащате на професионалисти да изведат сайта Ви от Google наказание.

BgOptimisation предлага такива услуги и то на достъпни цени. Можете да се свържете с нас и като за начало да поръчате БЕЗПЛАТНА SEO Консултация. Защо да не се възползвате още сега?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Мат Кътс говори за спама, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *