Сателитни сайтове

Сателитни сайтове

Сателитните сайтове са непознати за доста хора. Те до голяма степен приличат на обикновените блогове.

По принцип, целта на едни сателитни сайтове е да окажат помощ при правенето на SEO Оптимизация и за ниско конкурентни ниши ускоряват донякъде процеса, отнасящ се до класирането на даден сайт в търсачките. А колкото до силно конкурентните ниши, там също оказват „стабилно“ влияние.

Допреди няколко години, използването на този тип сайтове при оптимизация беше изключително популярно. По принцип, този метод се отнася към непозволените техники. Някои „оптимизатори“ използваха спиннати статии, автоматично превеждани или просто някакви разхвърляни текстове, които поставяха в сайтове от този тип, за да могат да вземат линкове от тях.

Сателитки

Сателитни сайтове – помагат ли те за SEO Оптимизация?

С времето, обаче възникна проблем, наречен „Google Ъпдейти“. Освен борбата със спама, целта на ъпдейтите е да се борят и с въпросните сателитки, които са създадени единствено за търсачката, но не и за потребителите. Голямата популярност и използването на този тип „помощ“, тоест сателитните сайтове изигра лоша шега на голяма част от собствениците на сайтове, тъй като след въвеждането на ъпдейта „Панда“, голяма част от сайтовете, за които са били използвани сателитки пострадаха значително. Някои от тях бяха временно наказани, други извадени от Google SERP-a, а трети от ТОП 10 позиции на първа страница, на Google, бяха с понижени позиции по определени ключови думи и то на доста задни страници.

От тези последици единствено можем да си направим извод, базирайки се на резултатите, че използването на забранени техники рано или късно ще бъде засечено от алгоритмите на най-известната търсачка Google и сайтовете, за които са били използвани подобен тип методи ще бъдат наказани.

Вярно е, че доста често при ъпдейти се допускат грешки и биват наказвани сайтове, които не го заслужават и спазват правилата, но въпреки това, използването на спам и други забранени тактики не е решение.

Затова използването на професионални SEO услуги ще сведе до минимум риска от наказание за Вашия сайт, именно защото SEO Специалистите, използват White-Hat SEO.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Сателитни сайтове, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *