3 грешни SEO съвета, които могат да ви прецакат ранкинга

3 грешни SEO съвета, които могат да ви прецакат ранкинга

SEOОткакто Google засилиха ъпдейтите си и дадоха ясно да се разбере, че без уникално и полезно съдържание много трудно даден сайт ще се класира добре, повечето уебмастъри решиха да прибавят блог към своя сайт, който да обновяват често и да публикуват в него полезно инфо за читателите. В това число се включиха и SEO специалисти, чиито сайтове или лични блогове започнаха да се изпълват със съвети от областта…, а именно SEO оптимизация.

За съжаление, не всичко, което се изписва в мрежата е истина и не трябва да се приема за чиста монета.

Имайки предвид, че в предишни статии ви споделяме съвети или просто интересна информация, този път се спряхме на негативното – грешните SEO съвети, на които можете да попаднете и да прецакат ранкинга ви!

  1. Кийърд стъфинг чрез невидим текст – този съвет не само, че е грешен, но и може да ви доведе гости – наказание от Гугъл. Ето защо, не използвайте тази практика. Тя не само, че не е част от whitehat seo и противоречи на стандартите за качество при правенето на оптимизация, но и е се базира на много, много „тънък лед”, който рано или късно ще се пропука и сайта ви ще потъне!
  2. Поръчани линкове – уви, макар и вече към края на 2014 след множество пингвин ъпдейти, все още съществуват сайтове, които предлагат няколко хиляди линка от качествени и авторитетни сайтове, само за няколко долара. В офертите обикновено можете да срещнете и имена като BBC, New York Times, множество сайтове на университети и т.н., които действително са авторитетни и с много висока посещаемост. Линк от един такъв сайт би бил авторитетен и определено полезен за вашия сайт – но надали сред тези „няколко хиляди линка”, авторитетен сайт би се съгласил да продаде линк за няколко цента, нали?

Най-лошото тук е, че все още има хора, които се „връзват” на подобни оферти и си казват – „Какво толкова само 10$?”. Да, не е кой знае какво. Само, че като ви накажат сайта, който сте изграждали месеци наред или дори години и за който сте положили толкова труд… заради експеримента, после ще трябва да се „бръкнете по-дълбоко” и то много, много по-дълбоко, за да може някой SEO експерт да оправи надробената от вас каша.

  1. Продажбата на линкове от сайтове с висок Page Rank – все още има хора, които продават линкове на този принцип и все още има хора, които се „хващат”. По принцип, продажбата на линкове е забранена. Но и да сте решили да нарушите тази забрана – защо ви е да плащате повече пари, за сайт с по-висок пейдж ранк? На уеб мастърите все още им е трудно да осъзнаят, че Page Rank-a вече не е ключов фактор в класирането на даден уеб сайт. Може би това се дължи на скорошната му отмяна и „зарязване” от страна на Google? Е, както и да е – по-важно в случая, когато искате да получите линк от даден сайт е да се съобразите със самия сайт – дали е качествен, поддържан, има добър вид и е посещаем. Все пак, може да има сайт с PR5, който е с дизайн от ’99-та, и за последно е обновяван със съдържание преди 3-4 години. Може и да имате сайт, който е с PR0 – но ежедневно в него да се публикуват по 5-10 статии, да има страшно голяма потребителска активност и социална активност. Тогава откъде бихте предпочели линк?
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *