5 начина, чрез които може да се подобри Email Маркетинг

5 начина, чрез които може да се подобри Email Маркетинг

Повечето компании с изграден Бранд в офлайн, а и в интернет, разполагат със що-годе, прилични имейл-маркетингови програми.

А дали не може една подобна програма да се подобри?

Е, ето няколко неща, които могат да спомогнат за подобряването на една email-маркетингова програма:

Как да направим успешна seo оптимизация и email маркетинг кампания?

Освен SEO Оптимизация е необходима и email marketing кампания. Ето и 5 съвета за успешното й осъществяване.

1. Прегледайте сериозно избраната стратегия
Има три съвета, чрез които можете да разберете какви предпочитания имат потребителите и потенциални клиенти за закупуване на Ваш продукт/услуга. Да ги питате, да спазите и групирате интересите им по категории. Използвайте своята страница за „предпочитания“, за да информирате потребителите за другите си канали, включително и да ги информирате за Вашите социални мрежи.

2. Синхронизирайте и коригирайте данните си
Много фирми имат различни източници, чрез които събират данни за потребителите си. Уверете се, че данните които получавате се обновяват редовно и са лесно достъпни, през източниците, откъдето ги получавате. Най-лесния начин да проверите дали са актуални и валидни тези данни е чрез използването на друг тип ресурси, чрез които да направите сравнение дали има съвпадение на резултатите.

3. Проверете дали осъществяването на комуникация с Вашите клиенти е успешна
Някои компании са създали автоматизирани методи, които се активират при извършването на определено действие от страна на потребителите. Проверете съобщенията, за да се уверите, че всъщност зададената кампания има успех. Ако все още не сте използвали автоматизирани методи за създаване на кампании, то определено е време да създадете такива за някои събития.

4. Оптимизирали ли сте изграденото за мобилни телефони?
Скролването, което се получава при използването на лаптоп за прочитане на имейл съобщения, означава, че те не са оптимизирани за мобилни телефони. Единият вариант е да съкратите обема съдържание, намиращ се във Вашето имейл съобщение като така ще улесните „прочитането“ от телефона, а другия вариант е който и ние препоръчваме е използването на отзивчив (responsive) дизайн.

5. Интегрирайте социални медии!
Направете следните три неща, задължително. Първо: създайте си страници в най-популярните социални мрежи. Второ: дайте възможност на потребителите да публикуват съдържание и да коментират публикуваното такова. Трето: „Поствайте“ Вашите текущи имейл-маркетинг кампании във страниците, които сте създали в социалните мрежи.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
5 начина, чрез които може да се подобри Email Маркетинг, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *