Google AdWords

Google AdWords – програмата за рекламодатели

Предимства на Google AdWords

Какво е Google AdWords?

Google AdWords е програма на Google, предназначена за рекламодатели. Чрез нея лесно могат да се създават рекламни кампании, както от професионалисти, така и от начинаещи.

Информация за Google AdWordsGoogle AdWords предлага PPC реклами-> Pay-Per-Click (плащане за клик), CPC-> Cost-Per-Click (цена за клик), CPM (цена за хиляда импресии) и т.н. Рекламите на Google AdWords могат да бъдат текстови и банер реклами. Текстовите реклами могат да се появяват като спонсорирани връзки при търсене в Google или в банер карета, в сайтовете, където се появяват реклами на Google AdWords. Освен текстови, банерите могат да включват и графични елементи. Благодарение на другата програма Google AdSense – предназначена за издатели, рекламодателите, които използват Google AdWords могат да избират измежду хиляди издатели,в чиито сайтове да се показва тяхната реклама. Например, освен в Google като реклама при търсене по ключова дума, Вашата реклама може да се появява и в големи сайтове като YouTube – най-големия портал за видеосподеляне, посещаван от милиони хора.

Защо Google AdWords е толкова популярна?

С всяка изминала година, интернет става все по-популярен и привлича милиарди хора. Всеки човек в интернет е потенциален клиент за даден бизнес. Програми като Google AdWords са идеалния начин да рекламирате своя бизнес и да достигнете до голям брой потенциални клиенти. Освен това, телевизионните реклами са изключително скъпи и не всеки бизнес може да си ги позволи. Чрез Google AdWords, можете да осъществявате малки и големи успешни рекламни кампании с доста по-нисък бюджет, отколкото например за ТВ реклама.

Защо да използвам Google AdWords, след като има и други компании предлагащи такива услуги?

Има много компании, предлагащи реклама в интернет, но Google AdWords разполага с хиляди издатели, при които можете да поставите Вашата реклама и то на ниски цени. Освен това, при осъществяване на рекламна кампания, можете да изберете дали Вашият Уеб сайт да се появява, когато потребителите използват търсачката Google. Така шансовете потенциалните клиенти да научат за Вашия бизнес и да закупят от Вас стоки/услуги е много по-голям! Друго предимство на програмата Google AdWords е че можете да определяте дневния бюджет на рекламната кампания, цената за кликове и импресии, да следите и правите анализ на резултатите от рекламната кампания. Google AdWords Ви предлага и доста инструменти и информация, които да Ви помогнат да се научите да работите с програмата (ако сте начинаещи) и да осъществявате успешни рекламни кампании.

Платената реклама е задължителна в бизнеса. Тя има висок процент възвръщаемост и е идеална възможност за промотирането на нов продукт/услуга или бизнес. Google AdWords е идеалният инструмент, който може да Ви помогне да осъществите успешно целите на Вашия бизнес.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 4 votes)
Google AdWords, 3.7 out of 5 based on 3 ratings