Google Chrome

Уеб Браузъра Google Chrome

Информация за продукта на Google

Google Chrome е продукт на Google. Това е безплатен уеб браузър, който се предлага за Операционните системи (например Windows, Linux) и чрез него потребителите имат възможност да сърфират из интернет. Разработчиците на Google Chrome твърдят, че браузъра е създаден, за да улесни работата на потребителите с ненатрапващ се дизайн. Друга причина е чрез него сърфирането е по-бързо и безопасно. Въпреки изтъкнатите аргументи, през 2008 година представители на Германската федерална служба за сигурност съветват интернет потребителите да не използват Google Chrome, тъй като чрез него и другите услуги, които предлага компанията Google (Gmail, Google Search), тя има възможност да събира твърде много информация за своите потребители. Когато Google Chrome е пуснат на пазара, той все още не е бил довършен. Освен това, както повечето интернет браузъри, изпраща информация до компанията за абсолютно всяка страница посетена от потребителите (според Google се прави за общото благо) като опцията е включена по подразбиране. Разбира се, можете да сърфирате в интернет и чрез инкогнито режим, но за целта е необходимо да е се извършат допълнителни настройки.

Въпреки негативните мнения, Google Chrome бързо успя да се наложи на пазара, превръщайки се в един от най-използваните браузъри, наред с Mozilla Firefox.

 

Gogole Chrome - продукт на Google

Google Chrome Browser

За разлика от другите браузъри, Google Chrome е много по-удобен за използване, тъй като могат да се инсталират различни приложения и то напълно безплатно! За този браузър има специално изработени добавки, които можете да намерите в Google Web Store. Някои от добавките, предназначени за Google Chrome са Онлайн тетрадка (запаметена във Вашия браузър, лесно и удобно служеща за записване на бележки и други текстове), Gmail Offline (чрез това приложение можете да пишете съобщения дори когато сте офлайн и те ще се изпратят, когато получите достъп до интернет). Има различни категории добавки за Google Chrome – музикални, новинарски, за програмисти и т.н. Друго удобство на уеб магазина с добавки за браузъра Google Chrome е че всяко едно приложение, намиращо се в Google Web Store разполага с описание, снимков материал и подробна информация за разработчици, версия, година на създаване, съвместимост и т.н.

Освен за сърфиране, Google Chrome може да бъде полезен и за сравнение на позицията на сайт по определени ключови думи преди и след SEO Оптимизация. Важно е да знаете, че тъй като Вашите търсения се запаметяват, за да може при всяко следващо търсене търсачката да се опита да отгатне максимално какво търсите и от какво се интересувате, класирането може да се окаже неточно, ако сте влезли в своя Gmail профил.

В България, Google Chrome е най-използваният браузър, наред с Mozilla Firefox.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Google Chrome, 5.0 out of 5 based on 1 rating