Използване на Joomla за вашия уеб сайт

Joomla

Използване на Joomla за вашия уеб сайт

Joomla – рамо до рамо с WordPress се приравнява като една от най-използваните безплатни системи за управление на съдържанието.

Нейните предимства са:

  • Удобен админ панел – въпреки, че wp е с много по user-friendly админ панел, в сравнение с други CMS системи, Joomla също може да се приравни към платформите с удобен и лесен администраторски панел. Чрез него можете да създавате, редактирате и триете нови публикации, страници, да инсталирате и редактирате модули и темплейти или да променяте самата платформа чрез файловете.
  • Много теми, много модули… – като една от най-популярните платформи, Joomla може да се похвали с множество налични безплатни и платени темплейти, а също и модули, които могат да превърнат всеки джумла сайт в мощен и функционален уеб сайт!
  • Функционален пост едитор – той ви позволява да редактирате и форматирате написания текст, качените снимки и клипове по всевъзможен начин.
  • Дефолтни сео настройки – За разлика от WordPress (където в повечето случаи трябва да се инсталира плъгин, ако функцията я няма в самия темплейт),  при тази CMS система по дефолт си има съответните полета, където може да се въведат индивидуално тайтъли и дескрипшъни за всяка една публикация и страница, както и като цяло за самият сайт.
  • Сходство с wordpress – ако можете да работите с wp, то ще успеете да се справите и с joomla – и обратно. Двете системи са почти сходни относно функционалността.
  • Бърза и лесна инсталация и конфигурация – само за половин-един час можете да получите готов, функциониращ сайт. Естествено, ще са нужни няколко часа, дни или седмици, за да се приведе в готов за потребителите вид, но основната инсталация се осъществява доста бързо.
  • Отзивчив дизайн – Джумла не прави изключение в сравнение с другите CMS системи, относно адаптивният дизайн. Разбира се, дали сайта ще има добър изглед при мобилните устройства, зависи от самия темплейт, който е активиран за платформата.

Като цяло, Joomla разполага със сходни на WordPress функционалности и „благинки“, и ако сте работили с едната cms система, то ще можете да се справите и с другата.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *