Пингвина си свърши работата, а сега накъде?

Пингвина си свърши работата, а сега накъде?

Както стана ясно преди няколко дни, дойде времето на Google Penguin Update (4-то поколение, според Google) и така да се каже „прерови из основи“ линковете в и извън сайтовете, индексирани в търсачката.

Нека припомним, че целта на Google Пингвин е именно да се бори със спама, който използват някои компании, за да „поведат“ в класирането на техните сайтове в SERP-a на Google. Google Пингвин е алгоритъм, чрез който се проверява качеството на връзките в един сайт и извън него и дали те са натурални или са изкуствено създадени с цел подобряване на позициите класирането.

След преминаването на ъпдейта, доста уебмастъри се оплакаха, че заради Google Penguin се е получил спад в класирането на техните сайтове и по някои от основните ключови думи, изобщо не присъстват в индекса, както е било, например, преди „преминаването“ на пингвина.

Доста уебмастъри изразиха недоволство, което биха могли да сигнализират, чрез формата за оплаквания, създадена от Google.

За съжаление е факт, че дори и след доклад от тяхна страна, едва ли техните сайтове ще бъдат възстановени на позициите, на които са били.

Някои от тях заслужено са си получили наказание, тъй като са използвали непозволени тактики (black-hat seo), за да подобрят позициите на техните сайтове. Други, съвсем незаслужено са получили наказание или сайтовете им са били изместени от текущите позиции по определени ключови думи, с други сайтове, предлагащи неподходящо съдържание.

Всеки си задава въпроса: „Къде сгреших?“, но разбира се, това няма да помогне за разрешаването на проблема.

След преминаването на Гугъл пингвин, се прогнозира и скорошната поява на PR Ъпдейт, за който се очаква да стабилизира нанесените от пингвина, щети. Въпреки, че донякъде ще окаже помощ, Page Rank Update-a не е достатъчен за възръщане на първоначалните позиции в Google SERP, изгубени в резултат на преминаването, Пингвин ъпдейта.

С всеки следваш ъпдейт, обаче става ясно, че наказанията и броя на пострадалите сайтове от тези ъпдейти ще се увеличи, ако те не вземат навременни мерки.

Какви мерки?

Четвърти по ред пингвин ъпдейт през месец май - какви са последствията?Като за начало, можете да се възползвате от услугите на оптимизатор, който да се погрижи ва Вашия сайт, за да не получава той отново наказание! Разбира се, уникалното съдържание е много важно. Ако преди спинването на статии вършеше работа, то сега това не е достатъчно! Уникалното съдържание има все по-голяма тежест, що се отнася до класиране. При употребата на такова и изграждане на Link-Building Strategy, трябва да се направи план за дългосрочно развитие и поддръжка, който, разбира се подлежи на редакция (в зависимост от промените, направени от Гугъл), за да се избегнат наказания от търсачката и спад в класирането по важни за сайта ключови думи.

Екипът на BgOptimisation е този, който може да Ви предложи качествена SEO оптимизация и използването само на white-hat seo, чрез което рискът от спад в позициите при евентуален ъпдейт се свежда до минимум.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Пингвина си свърши работата, а сега накъде?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *