Възвръщаемост на инвестициите от SEO

Възвръщаемост на инвестициите от SEO

SEO оптимизация и консултации - възръщаемост на инвестициитеСъвсем логично е всеки собственик на бизнес да отделя пари за маркетинг и реклама. Съвсем нормално е всеки да промотира свой конкретен продукт или да иска да брандира името на своята компания. В тази връзка, дори при заплащане за SEO Консултации или SEO Оптимизация, обаче, трябва да се изчисли дали направените инвестиции биха имали възвръщаемост.

Тоест, когато се прави оптимизация за търсачки на фирмен сайт е от голямо значение какъв ще е подбора на ключовите думи, защото дори сайта да генерира много уникални посещения дневно, то продажбите могат и да не нараснат.

Има няколко детайла, на които е задължително да се обърне внимание. За изпълнението на част от тях се пада на SEO специалиста, който се занимава със оптимизацията на Вашия фирмен сайт, а друга на самите Вас.

За SEO Оптимизатора

При избора на ключови думи трябва да се направи добър подбор, в противен случай няма да има полза от оптимизацията за търсачки.

Ето един пример: Ако Вие имате компания за производство на обувки в Петрич, то следователно по-таргетирана ще е ключовата дума „производство на обувки завод“, „производство на обувки в Петрич“ и т.н. Това са точни ключови фрази, по които би търсил даден клиент или търговец, откъдето да се сдобие със стока, например.

Естествено, тези две ключови думи взети заедно биха имали много по-малко търсения, отколкото например, ключовата думи „обувки“.

Каква е разликата?

Ключовата дума „обувки“ е много по-обща и въпреки, че има множество търсения месечно, то вероятно по-голямата част от интернет потребителите, които търсят по тази ключова дума, вероятно се интересуват от новини и статии на теми, свързани със „обувки“. Тази обща ключова дума би било правилно да се оптимизира за сайт, чиято цел е сдобиването със трафик, но едва ли би била полезна за фирмен сайт, чиято цел е да привлече потенциални клиенти.

Затова, когато избирате кой да оптимизира Вашия сайт, обърнете внимание на офертата и ключовите думи, за които се предлага оптимизация.

Относно продажбите

Освен правилния подбор на ключови думи, има и една друга подробност – свързана е със самия сайт. Тоест, ако Вашия продукт/услуга и бранд не са представени по подходящ начин във Вашия сайт, то това може да отблъсне клиента. Затова е важно, ако Вие лично се занимавате с поддръжката на своя сайт да се погрижите информацията в него да е добре оформена и представена и да обърнете също така внимание и на „козметичните“ детайли. Ако нямате понятие от уеб дизайн, можете да поръчате такъв на фирма, извършваща тази дейност.

Добрия изглед на Вашия фирмен уеб сайт с добре оформена и поднесена информация, в комбинация със добре подбрани от SEO оптимизатор ключови думи, със сигурност ще помогне за увеличаване на продажбите и ще получите възвръщаемостта за инвестициите, които сте вложили във този тип маркетинг за търсачки.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Възвръщаемост на инвестициите от SEO, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *