Видове SEO Оптимизация

Видове SEO Оптимизация

При използването на seo оптимизация, съществуват различни техники, които се използват и които могат да помогнат за подобряване на класирането в търсачки. Има 3 вида seo техники, които се използват за тази цел, но само един е позволения и това е white-hat seo.

Seo методи за оптимизация на сайт

Какви техники за seo оптимизация са позволени и какви не са?

White-hat seo включва всички методи, които се смятат от google за позволени и за които няма „да отнесете“ наказание от търсачката. Например, линковете към Вашия сайт трябва да са натурални, а не трябва да си ги набавяте Вие или пък, ако решите да си ги набавяте, трябва да внимавате каква техника използвате и също така през какъв период от време, по колко линка публикувате. Например, ако се изсипят голямо количество линкове наведнъж и след това спрете да публикувате или броя линкове значително се разминава, то има реален риск да получите наказание от Google, тъй като търсачката със сигурност ще засече голямото количество линкове изсипани наведнъж и ще ги сметне за спам.

При link building, BgOptimisation използва определени техники, чрез които няма опасност от google наказание, а същевременно с това със сигурност нашата Link Building кампания би помогнала значително за подобряване на класирането, на вашия сайт в Google.

Естествено, изграждането на линкове е само част от една seo оптимизация. Има и други методи, които се прилагат свързани със съдържанието, ключовите думи, „тежестта“ на линковете и т.н.

Другия метод, който не е толкова популярен е grey-hat метода. Това е наименованието за всички методи, които се използват във seo оптимизация и не се смятат от търсачката нито за добри, нито за лоши. Все пак, когато използвате такива методи, внимавайте, защото е възможно google да направи промени и някой от методите, реално да се превърнат в black-hat. А това със сигурност ще „помогне“ за наказанието на Вашия сайт.

Black-hat seo – при него са включени всички методи за оптимизация на сайт, които са абсолютно забранени от търсачката и използването им със сигурност рано или късно ще доведе до наказание за Вашия сайт или още по-лошо – деиндексиране (изключване от индекса).

До преди няколко години, използването на black-hat методи беше изключително популярно и ползваемо, но откакто от Google въведоха т.н. „ъпдейти“ Google Panda & Google Penguin, вече не е възможна употребата на подобна техника или дори и да използвате е много рисковано и рано или късно, Вашия сайт ще бъде наказан.

Някои от клиентите искат постигането на бързи резултати, постигнати в рамките на седмица-две. При една средно или силно конкурентна ниша, такъв бърз резултат би могъл да се постигне единствено с непозволени методи. Псевдо оптимизаторите използват такива, което довежда до наказание след ъпдейт.

Именно поради тази причина съветваме собствениците на сайтове, които желаят професионална оптимизация, за внимават при избора на фирма, предлагаща подобни услуги!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Видове SEO Оптимизация, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *